Σελίδες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι Εδεσσαίοι της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την απελευθέρωση της Έδεσσας


ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Μια εκδήλωση που ελάχιστοι την πληροφορήθηκαν ήταν αυτή που ο  Σύλλογος Εδεσσαίων της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ,σε μια όμορφη τελετή, στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, γιόρτασαν την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό που εορτάσθηκε επίσημα στην Έδεσσα τον προηγούμενο μήνα στις 18 Οκτωβρίου 2014

Την έναρξη της τελετής , έκανε ο κ. Βασιλακάκης Μιλτιάδης Καθηγητής του ΑΠΘ και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Παυλίδης Τιμόθεος Α/κός ε.α. Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Αρτέμης Νίκος Ιατρός , ο οποίος παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό από την Έδεσσα. Κορυφαίες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ανακήρυξη του κ. Τηλέμαχου Πρόιου ως  Επίτιμου Προέδρου  του Συλλόγου Εδεσσαίων .Θεσσαλονίκης. ο οποίος είναι  επιστήμονας ακτινολόγος και έχει εφαρμόσει πρωτοποριακές μεθόδους. Με τη διάκριση αυτή οι Εδεσσαίοι της Θεσσαλονίκης τιμούν έναν πολύ σημαντικό επιστήμονα και άνθρωπο, αποδεικνύοντας ότι η Έδεσσα ξέρει να τιμά τα παιδιά της. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παλάνης Χρήστος Δάσκαλος, χορευτής και μέλος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εδεσσαίων καλλιτεχνών «Απελλής» , ο οποίος μίλησε για τον σύλλογο και τους χορούς της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας. Στη συνέχεια χάρισε ένα πίνακά που τον φιλοτέχνησε ο ίδιος ο οποίος παριστάνει την Έδεσσα κατά το έτος 1916, σε ένδειξη εκτίμησης και υποστήριξης του Συλλόγου Εδεσσαίων της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από τον εκφωνητή του πανηγυρικού της ημέρας, αποστράτου αξιωματικού και αρχιτέκτονα κ. Τιμόθεου Παυλίδη, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τις εικόνες από την παλιά Έδεσσα που επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ κ. Αρτέμης Νίκος. Επίσης στην εκδήλωση περευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς και Έδεσσας κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης και κ. Γιάννου Δημήτριος και αρκετός κόσμος που στο τέλος χόρεψαν μαζί με το χορευτικό.








Η πολύ όμορφη τελετή έκλεισε με την εξαιρετική εμφάνιση των χορευτών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος, που εντυπωσίασαν για μια ακόμα φορά με τους χορούς της Έδεσσας και της περιοχής της, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από την ορχήστρα ¨Οι  Βόρειοι"















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε