Σελίδες

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης - Προσκύνημα Αγίου Παϊσίου

Η 14η Φεβρουαρίου ως ημέρα των ερωτευμένων είναι τόσο προβλημένη και διαφημισμένη αυτή η γιορτή,  που έχει υποσκελίσει την παραδοσιακή ορθόδοξη ως μέρα των ερωτευμένων, που γιορτάζεται στις 13 Φεβρουαρίου και είναι η ημέρα των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης  που είναι προστάτες του χριστιανικού ζευγαριού, οι οποίοι είναι πραγματικά πρόσωπα και όχι ανύπαρκτα! σε αντίθεση ακόμη του Αγίου Βαλαντίνου όπως έχει καθιερωθεί σημειοτέον ως και η Καθολική Εκκλησία δεν συμπεριλαμβάνει την γιορτή αυτή στο επίσημό εορτολόγιό της, η συμβολικότατα της 14ης Φεβρουαρίου για ερωτευμένους διεθνώς, είναι δυστυχώς αναμφισβήτητη. Με απλά λόγια εορτάζεται ένας ανύπαρκτος "άγιος" καθαρά για εμπορικούς λόγους.

 
Σήμερα την εορτή αυτή λειτούργησε το παρεκλήσι των παραπάνω Αγίων που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Έδεσσας. 
 Εκατοντάδες οι πιστοί στην πόλη μας προσκύνυσαν και άναψαν ένα κεράκι ενώ  ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να προσκηνήσουν και ένδυμα του Πατήρ Παίσιου - Αγίου Παίσιου -επίσημα πλέον- που βρισκόταν δίπλα  στην εικόνα των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης.
Βρεθήκαμε εκεί προλάβαμε και φωτογραφίσαμε τον χώρο προσκύνησης πριν το ένδυμα του Αγίου Παϊσίου μεταφερθεί ξανά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσ/νίκης όπου και βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παίσιου.


Βοήθειά μας και σε όλο τον κόσμο. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε