Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Εδεσσα αναρτήσεις φωτογραφίες από φίλους της ομάδας FB Edessa 13



 
 

Συνεχίζοντας τον σκοπό της ομάδας μας, να φέρνουμε στην δημοσιότητα παλιές όμορφες φωτογραφίες από την πόλη μας την Έδεσσα.
Μια ακόμη όμορφη φωτογραφία των καταρρακτών όπου ποζάρουν και δύο όμορφα κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές.Ίσως κάποιοι να τις αναγνωρίσουν. Ακόμη μια κάρτ ποστάλ, από τις τόσες που την πουλούσαν τα τουριστικά μαγαζάκια στην περιοχή των καταρρακτών το 1970.






Λήψη από τη σοφίτα του ξενοδοχείου “Βαρόσι, 4 εποχές”... Σε πρώτο πλάνο η οικία Τσάμη με εμφανή τα έργα αναπαλαίωσης σε εξέλιξη.




 Konstantinos Kiourtsis



 Konstantinos Kiourtsis

 Konstantinos Kiourtsis
Η ταξιδιωτική κάρτα μας πληροφορεί στα Γαλλικά ότι είναι χειροποίητη και ότι το τοπίο είναι από τα Vodena ( Έδεσσα), αλλά δεν αναφέρει ούτε το ακριβές σημείο ούτε τη χρονολογία... Ίσως η πλατεία Τημενιδών, ίσως η περιοχή καταρρακτών. Πιθανή χρονολογία, κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο (;)...
Vagel Mpak Για "Tημενιδων" "φερνει" μαλλον... μιας και εχει πλατανια και το αναψυκτηριο.. (CAFE)..
Εvaggelos Apostoloy Ισως ναναι το Κιουπρι,τοπος οπου περνουσανε τον ελευθερο χρονο τους,οι κατοικοι της Εδεσσας εκεινη την εποχη,Ελληνες και Τουρκοι.Επισης το CAFE,υποθετω οτι τογραψε ο (Γαλλος;) αποστολεας στην καρτα για να γινει αντιληπτο απο τον παραληπτη οτι προκειται για καφενειο,καθως επι τουρκοκρατιας κυριαρχουσε το αραβικο αλφαβητο στην γραπτη γλωσσα ,και επισης θυμιζει πολυ Γαλλια ετσι οπως ειναι γραμμενο.
Konstantinos Kiourtsis Ευάγγελε, ενδιαφέρουσα και πιθανή εκδοχή...
Παναγιωτης Χαραλαμπους Θα συμφωνήσω με του vagg... και όχι με του evag... , αν και υποθέτουμε ,,,.... διότι οι καταρράκτες εξυπηρετούσαν άλλο σκοπό και στο κιουπρί υπήρχε η βυζαντινή γέφυρα που δεν νομίζω να μη ενδιέφερε τον Γάλλο καλλιτέχνη , μου άρεσε όμως η ανάλυση του evag....










 Φωτογραφία του 1978... Είναι ο οδός Καπετάν Γαρέφη, προέκταση της οδού Μακεδονομάχων (Βαρόσι) προς τους καταρράκτες. Αριστερά είναι τα παλιά σφαγεία, σήμερα το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Έδεσσας. Το πρώτο διώροφο υπάρχει ακόμη. Στα δεξιά ο κατηφορικός χωματόδρομος οδηγεί τον υδρόμυλο Σαλαμπάση ο οποίος σήμερα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έδεσσας.

Konstantinos Kiourtsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε