Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

8 Μαρτίου Γιορτή Γυναίκας αλλά.....

Χρόνια Πολλά και στους άντρες που ξέρουν πως να κάνουν τις γυναίκες να γιορτάζουν κάθε μέρα.....








Η 8η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών καθώς σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, την 8η Μαρτίου 1857 γυναίκες που εργάζονταν σε μεγάλη κλωστοϋφαντουργική εταιρία της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Πότε όμως καθιερώθηκε ως παγκόσμια γιορτή; Σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται: Πολλοί υποστηρίζουν πως για πρώτη φορά εορτάστηκε το 1909 στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως υιοθετήθηκε το 1911 από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η τρίτη και επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει ότι ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς.
Επίσημα πάντως ότι από τον ΟΗΕ θεσμοθετήθηκε το 1977 και από τότε εορτάζεται σε όλη τη Γη, με πολιτικές αλλά και ρομαντικές προεκτάσεις. Για παράδειγμα σε ορισμένες χώρες γιορτάζεται όπως του Αγίου Βαλεντίνου με τους άντρες να χαρίζουν στις γυναίκες τους λουλούδια και δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε