Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ «ΟΣΟ Ο ΧΟΡΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε το  4ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων «Όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει» στο Δημοτικό Στάδιο "Φόρης Γεντζής" στην Έδεσσα χθές Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 το απόγευμα.
Το 4ο αντάμωμα των Ελληνικών παραδόσεων σκόπρπισε  


ρίγη συγκίνησης στους θεατές και στους συμμετέχοντες. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων των χρωμάτων, της μουσικής, της κουλτούρας, της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, στην ίδια πόλη και στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο της Έδεσσας, σύνθεσε ένα πολύ όμορφο πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας μας. Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Νησιά, Μικρά Ασία και Ήπειρος, 87 σύλλογοι και 1800 χορευτές,  ενώσαν  όλοι μαζί τα χέρια, ενώσαν την Ελλάδα ολόκληρη, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, και χάρισαν  ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.









Κάθε παράδοση, ξεκίνησε  από τις αφετηρίες στις 5 το απόγευμα, και κατέληξαν  στο γήπεδο, περίπου 6.30 μ.μ. και ξεκίνησε η εκδήλωση και  παρουσίασε κάθε περιοχή ενδεικτικούς χορούς της παράδοσης που εκπροσωπεί.
Τα σημεία εκκίνησης ήταν το πάρκο Καταρρακτών με Μακεδονία, η Βυζαντινή γέφυρα (Κιουπρί) με Πόντο, η πλατεία Χρυσόστομου Σμύρνης (1ος συνοικισμός) με Μικρά Ασία, η πλατεία Μ. Ασίας (2ος συνοικισμός) με Θράκη, το Ηρώο με Νησιά, και η πλατεία Γρανικού με Ήπειρο.
Η εμπειρία των προηγούμενων ετών,  βοήθησε τους διοργανωτές να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και η συμμετοχή και βοήθεια των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης, ήταν πολύ σημαντική.










Σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει στην εκδήλωση, εκτός του πολιτισμικού, ΚΑΙ φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα ενισχύσουν φορείς της πόλης μας που έχουν άμεση ανάγκη, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. Στο χώρο υπήρχαν κουμπαράδες και ο κόσμος εναπόθεσε από το περίσευμά του ότι είχε να προσφέρει, και ότι είχε την ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του καλού σκοπού αλληλεγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε