Σελίδες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ «Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ»

4ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων «όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει»
Όλη η Έδεσσα επί ποδός, για την μεγαλειώδη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.
Το 4ο αντάμωμα των Ελληνικών παραδόσεων είναι πλέον γεγονός και αναμένεται  να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης στους θεατές και στους συμμετέχοντες. Η ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων των χρωμάτων, της μουσικής, της κουλτούρας, της πολιτισμικής κληρονομιάς της 


πατρίδας μας, στην ίδια πόλη και στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο της Έδεσσας, θα συνθέσει το πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας μας. Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Νησιά, Μικρά Ασία και Ήπειρος, 86 σύλλογοι και 1800 χορευτές,  θα ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια, θα ενώσουν την Ελλάδα ολόκληρη, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.
Κάθε παράδοση, ξεκινώντας από τις αφετηρίες στις 5 το απόγευμα, θα διανύσει από διαφορετικά σημεία το κέντρο της πόλης με πατινάδα, και θα καταλήξει στο γήπεδο, όπου, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση και θα παρουσιάσει κάθε περιοχή ενδεικτικούς χορούς της παράδοσης που εκπροσωπεί.
Τα σημεία εκκίνησης είναι, πάρκο Καταρρακτών με Μακεδονία, Βυζαντινή γέφυρα (Κιουπρί) με Πόντο, πλατεία Χρυσόστομου Σμύρνης (1ος συνοικισμός) με Μικρά Ασία, πλατεία Μ. Ασίας (2ος συνοικισμός) με Θράκη, Ηρώο με Νησιά, και πλατεία Γρανικού με Ήπειρο.
Η εμπειρία των προηγούμενων ετών,  βοήθησε τους διοργανωτές να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και η συμμετοχή και βοήθεια των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλης, είναι εντυπωσιακή.
Σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να δώσει στην εκδήλωση, εκτός του πολιτισμικού, ΚΑΙ φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα ενισχύσουν φορείς της πόλης μας που έχουν άμεση ανάγκη, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. Έτσι,  στο χώρο θα υπάρχουν κουμπαράδες ούτως ώστε, όποιος επιθυμεί, να προσφέρει, ό,τι έχει ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.                             

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε